Nederlandse Ambassade in Bern, Zwitserland

Nieuws

1 t/m 10 van 28

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Nieuw betaalsysteem reisdocumenten

Per 1 december 2016 gaat de Nederlandse Ambassade te Bern over op het betaalsysteem van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Vanaf deze datum is het ook mogelijk om met een credit card te betalen. De betaling vindt quasi in Nederland plaats, waardoor u in feite met een buitenlandse kaart in Nederland betaalt. Hierdoor kan uw bank bij deze betalingen kosten in rekening brengen. Geaccepteerd worden: Visa en Master creditcards of hiermee verbonden kaarten, Maestro -EC (EC direct), V-Pay en Visa Electron. Postcard wordt helaas niet ondersteund.

2 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

3 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

4 Regionale ecosystemen voor innovatie centraal tijdens WIRE 2016

De Week of Innovative Regions in Europe (WIRE) 2016 gaat op 8 juni van start. Deze conferentie van de Europese Commissie is dit jaar in Eindhoven. Centraal staat de opzet van regionale ecosystemen die open innovatie en nauwe samenwerking moeten bevorderen.

6 Toch alleen maar één afspraak per slot

In tegenspraak tot wat eerder korte tijd abusievelijk in het consulaire afspraken systeem vermeld werd, kan er per afspraak (=slot) maar 1 document voor 1 persoon behandeld worden. In de tijd die er per slot ter beschikking staat, is het niet mogelijk meer dan 1 persoon met 1 documentaanvraag af te handelen. Als voorbeeld: 1 person wil 2 documentenaanvragen, dan moet deze 2 afspraken(=2 slots) maken. Willen 3 gezinsleden ieder 1 document aanvragen, moeten zij 3 afspraken (=3 slots) maken.

7 Minister Hennis: 'Europa moet volwassen worden'

Wat minister Jeanine Hennis-Plasschaert betreft moet de Europese Unie in juni komen met een allesomvattende strategie. Hierin staat duidelijk hoe Europa omgaat met de steeds complexere en meer verbonden wereld. Hiervoor pleitte de minister vrijdag in Parijs op het seminar 'Europe’s security and Defence; what next?', dat door de Nederlandse ambassade in het kader van het Europees voorzitterschap was georganiseerd.

8 Statement minister-president Rutte na afloop van de EU-Turkijetop

Minister-president Rutte was maandag 7 maart bij de EU-Turkijetop om te spreken over de aanpak van het migratievraagstuk.

9 Internationale overeenkomst voor handel in grondstoffen uit afval

Nederland, Frankrijk, Vlaanderen, het Verenigd Koninkrijk, het bedrijfsleven en milieuorganisaties hebben op 3 maart een internationale grondstoffendeal ondertekend. De North Sea Resources Roundabout (NSSR) maakt het gemakkelijker om grondstoffen die overblijven na afvalverbranding te verhandelen. Dit staat hoog op de agenda van het Nederlands EU-voorzitterschap.

10 Europese visumovereenkomst goed voor Nederlandse handel met China

Op 29 februari heeft Nederland als voorzitter van de Raad van de Europese Unie een visumovereenkomst getekend die het mogelijk maakt om op meer plaatsen in China een visumloket te openen. Chinezen kunnen binnenkort op meer plaatsen in China een visum aanvragen voor Nederland en andere Europese landen. Ieder Schengenland mag nu 15 visalocaties hebben in China. Nederland heeft zich sterkgemaakt voor de totstandkoming van deze overeenkomst.